Wanneer Zal De Mensheid Eindelijk Naar Ons Luisteren?

Dr. Michael LaitmanVraag: Het is duidelijk dat het zonder de steun van de overheid voor de methode van integrale educatie en informatie, moeilijk zal zijn om het programma voor de ontwikkeling van de mens effectief te implementeren.

Antwoord: Wij moeten de methode zelf ontwikkelen en er niet over nadenken hoe we aan overheidssteun moeten komen. Het is mogelijk om onze ideeën te verspreiden en te publiceren onder wetenschappers, politici en dergelijke, maar dan zal er absoluut niet naar je geluisterd worden. Ga niet op zoek naar steun van anderen!

Alleen wanneer de jullie de integrale methode innerlijk begrijpen en deze methode correct kunnen weergeven en verwoorden, dat wil zeggen, wanneer je een echte expert wordt, zal de wereld ervoor klaar zijn om het te begrijpen. Dan zul je zien met wie je je moet verenigen voor de disseminatie ervan, en of je wel of geen overheidssteun nodig hebt. Het zou kunnen zijn dat je de massa nodig hebt en dat niemand zich daartegen zal verzetten omdat het over verbinding en eenheid gaat.

Maar we moeten allereerst aan onszelf werken, aan onze fouten, en niet doordenderen alsof we al een kant en klare methode in handen hebben en zouden weten hoe we de wereld moeten corrigeren en alle problemen kunnen oplossen. Dat is niet waar. We moeten nu onszelf en de methode zo ontwikkelen dat wij en de methode tot één geheel worden. En dan zullen we zien dat de wereld klaar zal zijn om het te accepteren.

Zolang wij nog niet zo ver zijn dat er eenheid is tussen de belangrijkste en sterkste groepen, zolang wij nog geen nauwkeurige, heldere methode hebben ontwikkeld die elementen van de wijsheid van de Kabbalah bevat, verwoord in een geschikte menselijke taal, zolang wij voor de workshops nog geen bekwame mensen hebben die goed opgeleid en georganiseerd zijn en wij onze methode nog niet bij allerlei gelegenheden met het grote publiek ontwikkeld en gepraktiseerd hebben, hebben wij niets om aan een begunstiger te presenteren of om aan een bepaalde organisatie te koppelen.

Jullie zullen zien hoeveel verschillende internationale organisaties zich tot ons zullen wenden als wij er klaar voor zijn. Ik denk dat we hiervoor nog minimaal een jaar serieus werk met het grote publiek nodig hebben, waarbij we tegelijkertijd onze methode verder ontwikkelen. We moeten de juiste bewoordingen vinden. Maar zolang we er nog niet klaar voor zijn, zal niemand naar ons luisteren, de Schepper zal het ons niet mogelijk maken.

From the Talk about Group and Dissemination 10/21/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: