‘Tiener Geweld Neemt Hand Over Hand Toe In De VS’

IDr. Michael Laitmnan het Nieuws (uit De Stem van Rusland): “De Amerikaanse politie is begonnen aan het oppakken van deelnemers aan het populaire spel voor tieners ‘Knock-out’. De opdracht bestaat eruit om een voorbijganger met één klap in zijn gezicht neer te slaan. De belangrijkste voorwaarde is dat het slachtoffer blank is. Het zijn echter uitsluitend Afro-Amerikanen en immigranten uit Latijns-Amerika die deze aanvallen uitvoeren. Steeds meer tieners raken bij dit spel betrokken, vooral onder de invloed van Internet en sociale netwerken.”

“Soortgelijke incidenten doen zich voor in verschillende steden en staten in heel Amerika: St. Louis, Syracuse, Washington DC en de staat New Jersey. Politiemensen zeggen dat het gevaarlijke spel zich in de Verenigde Staten als een virus verspreidt. En sociale netwerken warmen de zaak nog eens op voor het grote publiek. Een dergelijk gedrag van adolescenten is een gevolg van het standpunt dat de meerderheid van de Amerikaanse maatschappij bestaat uit Afrikaanse Amerikanen, is de mening van academicus Vilen Ivanov aan de Russische Academie voor Wetenschappen.”

“Zulke uitbarstingen van geweld, met inbegrip van het gebruik van wapens, worden steeds frequenter en vaak gaat het om buitensporig gedrag. We kunnen niet zeggen dat deze feiten door iemand worden geïnspireerd. Het is een spontane expressie van ontevredenheid op het niveau van de tiener.”

“Er is echter een andere verklaring, zo meent Vladimir Fainzilberg, deskundige aan het Instituut voor Psychoanalyse in Moskou. Naar zijn mening ligt de hoofdoorzaak van de toenemende agressie van adolescenten in het feit dat zij strikte grenzen en normen op het gebied van gedrag opgelegd krijgen en eveneens beperking van vrijheid om veiligheidsredenen.”

“Natuurlijk, heeft dit een negatief effect op de psyche van jonge mensen. Ze worden nerveus en het lokt het gebruik van wapens uit. Bovendien zijn er tegenwoordig veel computerspelletjes die ook gebaseerd zijn op het gebruik van wapens en vindt er een verheerlijking plaats van degenen die wapens bezitten. Dit ontwikkelt een bepaalde kijk op de wereld onder de Amerikaanse jeugd.”

“Volgens de deskundige kunnen de massamedia en de film ook een enorme invloed uitoefenen op de meningsvorm en het gedrag van adolescenten.”

Mijn commentaar: Tot nu toe domineert ons egoïsme zozeer dat we het niet kunnen bestrijden, zelfs niet met het gezonde verstand. Wanneer we zelfs thuis niet kunnen voorkomen dat onze kinderen naar programma’s met geweld en slechtheid kijken, wanneer de samenleving en de staat het de media toestaat om te worden zoals ze nu zijn, ligt het probleem niet bij de jeugd, maar bij de volwassen bevolking; dus misschien is de angst dat je in één klap kunt worden neergeslagen wel van invloed op het nemen van de juiste beslissing: een verbod op schadelijke media.

Ik denk dat de destructieve gevolgen van de egoïstische ontwikkeling van de samenleving zich zullen opstapelen, totdat deze ontwikkeling niet langer meer kan blijven bestaan en men pas op het laatste moment voor de zelfvernietiging het licht zal zien en de methode voor integrale educatie en opvoeding zal accepteren. Om te voorkomen dat dit op zo’n tragische manier zal plaats vinden is er uitgebreid werk vereist om dit uit te leggen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed