Hoe Word Ik Een Goede Leraar?

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik volg de cursussen Integrale Educatie, ik ben aan het proberen – en ik zou het graag willen leren – om ronde tafel sessies te organiseren en te modereren, maar het lukt mij niet om vriendelijk en communicatief te zijn. Hoe kan ik met mensen leren praten?

Antwoord: Met mensen praten is een kunst, maar het komt door ervaring, contact en kennis van het materiaal. Het is een techniek die je moet ontwikkelen. Allereerst moet je in grote lijnen een plan maken voor je lezing, specifieke zinnen verzamelen en vragen en antwoorden voor het publiek voorbereiden.

We moeten de hele presentatie van tevoren duidelijk plannen en zo elke les goed afstemmen en zorgen voor al het materiaal dat je nodig hebt.

Dan moet het materiaal dat je hebt voorbereid worden gecontroleerd door de vrienden en er moet door iedereen mee worden ingestemd, oefen het daarna keer op keer hardop, zodat je het schema van de lezing goed in je hoofd hebt en het automatisch kunt toepassen. Begrijp goed dat de wijze waarop je het materiaal voorbereidt en presenteert, je garandeert dat je in staat zal zijn om het naar de luisteraars over te brengen omdat er een zekere logica in zit, het ene vloeit op een samenhangende manier over in het andere.

Wanneer je het materiaal innerlijk goed voorbereidt en organiseert, krijg je een idee van de leraar die je uiteindelijk zult worden.

From a Talk About the Dissemination 10/17/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed