Goede Wil – Een Teken Van Intelligentie

Dr. Michael LaitmanMening (Matthieu Ricard, Frans academicus, werd Boeddhistisch monnik, werd de Franse tolk van de Dalai Lama, auteur van internationale bestsellers): “Altruïsme, empathie en mededogen, deze woorden worden tegenwoordig steeds meer gehoord bij psychologische, neuro-biologische en zelfs economische onderzoeken.”

“Met de komst van de globalisering kunnen we duidelijk voelen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Er staan ons wereldwijde milieuproblemen te wachten, we zien de dieper wordende kloof tussen arm en rijk, tussen Noord en Zuid, we begrijpen dat de tijd van concurrentie voorbij is, en nu moeten we samenwerken.”

“Anders zullen wij alles verliezen. We zijn ons er zeer goed van bewust dat het beruchte individualisme en egoïsme ons alleen maar nadeel bezorgen. Wij voelen ons hierdoor eenzaam, te veel in onszelf opgesloten en daardoor komen we in een staat van depressie terecht. ”

Mijn commentaar: Het probleem van psychologen is dat de methode van de correctie van de menselijke natuur alleen in de handen van Kabbalisten ligt, Kabbalisten zijn bereid om het met de hele wereld te delen, alleen wil de wereld er niet naar luisteren. Maar er is behoefte aan de gezamenlijke inspanning van vele deskundigen, zodat we met elkaar het grote publiek bewust kunnen maken van de kans om de crisis van de beschaving te overwinnen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: