Egoïsme Staat Ons Niet Toe Om Voedsel Te distribueren.

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Reuters): “Een op de zeven Amerikanen zal vrijdag een tegenslag te verwerken krijgen als er voor 5 miljard dollar op de voedselbonnen wordt gekort, het is de eerste lineaire verlaging in de geschiedenis van het decennia oude federale programma dat van kracht wordt.”

“Maar als conservatieve Republikeinen in het Congres hun zin krijgen, zal de inkrimping van deze week slechts een voorproefje zijn van wat een deel van de bijna 48 miljoen Amerikanen te wachten staat die recht hebben op een uitkering en daarmee vallen onder een aanvullend programma voor voedselhulp.”

“SNAP, het grootste Amerikaanse anti-honger programma, is ontworpen om arme mensen te helpen en voedsel te kopen, het gaat meestal om kinderen, gehandicapten en ouderen. De inschrijving is echter verdubbeld en de kosten van het programma zijn bijna verdrievoudigd sinds 2004, en zijn op record niveau gebleven, zelfs al verbetert de economie en daalt de werkloosheid.”

Voor degenen die benieuwd zijn naar misbruik of fraude i.v.m. het programma is hier een recent rapport van het Amerikaanse Departement van Landbouw (pdf) over ‘handel’ in het voedsel bonnen programma. Tussen 2009 en 2011 werd er voor een waarde van ongeveer 858 miljoen dollar aan voedsel bonnen, dat wil zeggen 1,3 procent van alle voordelen, verhandeld voor een korting op contant geld.” Bron: De Washington Post

“Volgens de VN lijden tegenwoordig meer dan een miljard mensen in de wereld aan honger. Deskundigen zijn van mening dat het probleem niet kan worden opgelost binnen het huidige kader van het politiek-economische paradigma. …”

Lappe, Collins en Rosset ontkrachten in hun boek nog een mythe over honger. Zij ontkennen het wijdverbreide geloof dat de wereld niet genoeg voedsel produceert. In werkelijkheid is het belangrijkste probleem de overvloed, niet het tekort. Onze planeet produceert genoeg voedsel om ieder mens van 3500 calorieën per dag te voorzien, hierbij zijn geen vlees, groenten, fruit, vis en andere voedingsmiddelen inbegrepen. Tegenwoordig produceert de planeet voldoende om ieder mens van ongeveer 1,7 kg voedsel per dag te voorzien: ongeveer 800 gram producten die vervaardigd zijn uit graan (brood, ontbijtgranen, pasta, enz.), ongeveer 0,5 kg groenten en fruit en ongeveer 400 gram vlees, eieren, melk, enzovoort. Het probleem is dat mensen te arm zijn om zelf voedsel te kopen.” Bron: The Voice of Russia.

Mijn Commentaar: Alleen ons egoïsme staat niet toe dat iedereen een waardig leven kan leiden en in overvloed kan leven. Dezelfde situatie bestaat ten opzichte van alle andere goederen. Totdat we onszelf corrigeren, onze natuur van egoïstisch naar altruïstisch veranderen, zal er honger, ziekte en ongelijkheid in de wereld zijn. Slechts één kracht regeert ons: het egoïsme en om dat in evenwicht te brengen, moeten wij de tweede kracht daar tegenover stellen: altruïsme.

Dit kan alleen bereikt worden door de methode van Integrale Educatie (IE). Via deze techniek kunnen we de wijsheid van Kabbalah praktisch toepassen voor de correctie van de mens en kunnen we de Bijbelse oproep tot ”Heb je naaste lief als jezelf”, realiseren. Volgens het programma van de ontwikkeling van de natuur moeten we onszelf veranderen, onder druk of vrijwillig. Onder druk vindt het plaats door middel van groot lijden. Vrijwillig door middel van Integrale Educatie en Opvoeding.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: