Een Perfecte Adapter

Dr. Michael LaitmanVraag: In deze moderne tijd moeten wij ons afstemmen op de wensen van het grote publiek terwijl vroeger studenten in hun eigenschappen gelijkvormig moesten worden aan hun leraar. Hoe kunnen we dat combineren?

Antwoord: Wij onthullen de Schepper in het midden van de groep. In onze betrekkingen met anderen zijn wij de hogeren en is Hij de Hogere boven de hogeren. Daarnaast bevindt zich buiten ons een breed publiek, de lageren, het volk, de mensheid.

In verband daarmee moeten wij (Bnei Baruch – BB) onze gezamenlijke inspanningen bundelen in ons werk met elkaar en ons eveneens tot de gebieden buiten ons richten en ons op hen afstemmen.

Om dit te kunnen doen, bestaan we uit twee delen: de zeven lagere Sefirot (ZAT) en de drie hogere (GAR), wij vertegenwoordigen Bina en nemen zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde de geschikte vorm aan.

    

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 11/25/13, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: