Een Kabbalist Toebehoren

Dr. Michael LaitmanBaal HaSulam, ‘Het Onderwijs in Kabbalah en de Essentie Daarvan’: Het is duidelijk dat zij die nadenken over woorden van de Torah en ze beschouwen – woorden die betrekking hebben op de onthulling van de Schepper aan onze voorvaderen – de onderzoeker meer Licht brengen dan wanneer zij onderzoek doen naar praktische zaken.

Baal HaSulam raadt ons aan om op deze manier boeken te lezen die gaan over de verhouding tussen de mens en de onthulling. De artikelen, De Studie van de Tien Sefirot en het Sulam Commentaar op Het Boek de Zohar, in feite alles wat we van Baal HaSulam en Rabash ontvangen hebben, zijn boeken over de onthulling van de Schepper aan de mens, die speciaal voor ons bestemd zijn. Ze zijn in verschillende stijlen geschreven, maar ze gaan allemaal hierover.

Sommige boeken leggen dingen duidelijk uit en beschrijven de spirituele wereld op een psychologische manier, om het zo maar uit te drukken, zoals de brieven en de artikelen. In andere artikelen lezen we over de verbinding tussen de wijsheid van Kabbalah en andere wetenschappen, maar ze gaan ook over de onthulling van de Schepper aan de mens. We zien dit met name in werken die gaan over Het Boek De Zohar en in De Studie van de Tien Sefirot.

Al deze boeken en teksten zijn geschreven tijdens het aantrekken van het Licht. Kabbalisten hebben het Licht ontdekt vanuit verschillende staten en verschillende niveaus en zij hebben overeenkomstig die staten of niveaus geschreven. Er is geen enkel woord, geen enkele letter geschreven, voordat de schrijver de specifieke staat die hij in de tekst beschrijft, had bereikt.

Dus als wij deze teksten lezen, kunnen wij de kracht die zij bevatten daaruit ontvangen. Door middel van deze teksten verbinden we ons met de schrijvers, dan kunnen wij het Hervormende Licht aantrekken en ons daarover verheugen, maar dit gebeurt alleen als wij er intens naar verlangen om op hen te lijken in hun eenvoudige geloof en wij alles verlangen te ontvangen wat zij hebben. Wanneer ik zijn geschriften lees, wil ik zijn zoals de Kabbalist, ik wil mijzelf wegcijferen, hem toebehoren en daardoor ontsteek ik het Licht dat hij voor mij heeft voorbereid.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 11/19/13, Writings of Baal HaSulam, “The Teaching of Kabbalah and Its Essence

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: