De Warmte Van De Ziel En Spirituele Aspiratie

Dr. Michael LaitmanVraag: Als we integrale workshops begeleiden, komen mensen die daaraan meedoen in een bijzondere stemming terecht. Wat is het verschil tussen een hartverwarmende staat en een spirituele staat?

Antwoord: Een hartverwarmende staat is een staat waarin een mens probeert om anderen dichter bij zich te voelen. Deze staat hoeft niet alleen plaats te vinden tussen vrienden in een groep, maar ook tussen mensen die elkaar niet kennen, bij elkaar zitten en elkaar op een diep niveau begrijpen. Gewoonlijk komen ze daardoor dichter bij elkaar en hebben ze geen enkel spiritueel doel voor ogen.

We spreken over een spirituele staat als wij als doel stellen om boven ons egoïsme uit te stijgen, als we ons met alle anderen willen verenigen tot één geheel en ernaar verlangen om daarin de Schepper te voelen.

Vraag: Wij proberen werkelijk om in de workshops dichter bij ons doel te komen, namelijk om de Schepper vreugde te brengen en we ervaren dan een heel mooi, warm gevoel. Kunnen we dit een hartverwarmende staat noemen?

Antwoord: Zeker. Het is alleen niet spiritueel. De spirituele staat is de hoogste staat waarnaar we streven. Ik kan dit gevoel niet in woorden uitdrukken, maar het zal gevoeld worden als iets gezamenlijks, alsof ik in anderen verdwijn. Ik besta niet, ogenschijnlijk ben ik los van mezelf en ben ik in mijn vrienden. Bovendien lijkt dit ‘ik’ niet op mijn ik, maar op een nieuw te voorschijn komende spirituele substantie die mijn werkelijke ‘ik’ is.

From the Bulgaria Convention “Dawn Of A New World” Day Two 11/2/13, Lesson 4

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed