De Juiste Trots

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe moeten we ons verhouden tot trots?

Antwoord: Wat is er slecht aan deze eigenschap? Ik mag zeker trots zijn. Er staat geschreven (Kronieken II 17:6): “En het vervulde hem met trots dat hij de wegen van de Heer gehoorzaamde.” Dat wil zeggen: ik ben er trots op dat ik tot het hogere niveau van de mensheid behoor dat door het Hogere Licht geschapen is, de Schepper wil dat deel verheffen. Dit is het volgende niveau van verhevenheid, het hoogste van de gehele mensheid en het moet nu in contact met de Schepper komen.

Ik wil dit ook, ik ben er trots op dat ik samen met mijn vrienden op dit niveau ben. Waarom zou ik er niet trots op mogen zijn? Er moet een juiste soort trots zijn, niet de trots waarmee je op anderen neerkijkt, maar wel trots over het feit dat je een kanaal wordt voor het Hogere Licht, ten dienste van de gehele mensheid, dat je bezorgdheid gaat voelen over hen zoals de hogere ten aanzien van de lagere. Je bent bezorgd met een gevoel van liefde en dit is een hogere trots van een volledig ander soort, zoals een vader over zijn kinderen.

Vraag: Maar anderzijds kan trots leiden tot isolement, afzondering.

Antwoord: Dit is afhankelijk van het soort trots waarover je spreekt. Ik heb het over de goede soort trots. Kies nu maar welke trots jij verlangt, vraag of alleen de goede trots in je aanwezig mag zijn.

From the Talk about Group and Dissemination 10/21/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: