Bescherming – Zodat Je Niet Verbrandt

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom gaat een mens door zulke moeilijke staten heen die laten zien hoe laag en ver verwijderd men van spiritualiteit verwijderd is, het gaat er toch nog steeds om dat we gelukkig worden?

Antwoord: Aan een mens wordt niet meer getoond dan hij kan dragen. Als zijn echte staat aan hem zou worden getoond, zou hij gewoonweg verbranden, zoals bij een kortsluiting het geval is. We worden dus constant binnen bepaalde grenzen gehouden, tussen twee punten, zodat een mens in staat is om het te dragen. Je kunt het vergelijken met een zekering die doorbrandt wanneer de stroom te sterk is. Zolang de stroom normaal is, stroomt deze door. Het is de functie van een zekering om intact te blijven totdat er een kritieke situatie plaatsvindt, dan brandt hij door, maar hij houdt het systeem intact.

Alles is aan een bepaalde grens gebonden, zo wordt van Boven aan een mens geleidelijk aan de AHP van het hogere niveau, de achterzijde daarvan, getoond. Als hij er als gevolg van zijn eigen inspanning geschikt voor is, is hij klaar om naar het volgende niveau te stijgen.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 11/24/13, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: