Zit Niet Stil

Dr. Michael LaitmanHet is duidelijk dat een mens niets voor de Schepper kan doen. Hij handelt vanuit angst voor straf of uit hoop voor een beloning, maar het is altijd ten behoeve van zijn eigen voordeel. Op het moment dat dingen goed gaan, vergeet hij de Schepper onmiddellijk. We zien dat iemand zich meestal tot de Schepper wendt als hij zich slecht voelt en iets niet aankan. Op het moment dat hij ziet dat hij zonder de Schepper kan, verlaat hij Hem onmiddellijk. Wij voeren echter handelingen uit waardoor we dichter bij de Schepper willen komen en wij willen ook onze intentie corrigeren, of er in ieder geval een poging toe doen.

Er zijn mensen die denken dat ze de intentie om te geven al bezitten en dat zij verbinding met de Schepper maken door middel van meditatie. Maar het punt is dat het onmogelijk is om te werken met de intentie om te geven of die intentie zelfs maar te bereiken wanneer je geen handelingen uitvoert. Een intentie zonder handeling wordt een ‘demon’ genoemd, een geest die niet echt is.

Wanneer we echter werken met het verlangen om onze intentie te veranderen en het eerste gecorrigeerde deel van onze ziel te bereiken, vindt het plaats. Daarom bevinden we ons nu in de wereld van de handelingen. We moeten alleen de correcte handeling uitvoeren, de juistheid daarvan is duidelijk, en de intenties worden gecorrigeerd in de mate waarin iedereen het verlangen heeft om ze te corrigeren. Het belangrijkste is om niet stil te zitten en toe te kijken.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 10/08/13, Writings of Rabash

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed