Wereldbeeld Of Hobby

Dr. Michael LaitmanVraag: Kunnen de beroepen of hobby’s van mensen officiële factoren zijn voor de platformen van integraal onderwijs?

Antwoord: Dit is afhankelijk van de manier waarop wij mensen willen benaderen. Gewoonlijk zoeken mensen elkaar op basis van de een of andere gemeenschappelijke factor of persoonlijke kenmerken op, bijvoorbeeld wielrenners, schaatsers, degenen die van dansen houden, enzovoort. Dit is natuurlijk geen ’rondetafel’.

Het kenmerk van een rondetafel is, dat in de loop van een discussie over allerlei onderwerpen – laten we zeggen de opvoeding van kinderen, samenwerking tussen echtgenoten, interactie in de maatschappij – gezamenlijke kennis wordt gecreëerd tussen mensen, een gedeelde globale blik op de wereld, het leven. Het kunnen mensen zijn die in hetzelfde bedrijf werken en op zoek zijn naar een gemeenschappelijke taal, wat tot op de dag van vandaag moeilijk is.

Met andere woorden: er wordt een integrale verbinding gecreëerd als mensen elkaar benaderen op basis van een wereldbeeld en niet op basis van interesse of hobby’s.

From Kab TV’s “Through Time” 9/15/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: