Studeren Op Het Ritme Van De Dans

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik houd van Kabbalah congressen, van de muziek en van de ontmoetingen met mensen, terwijl ik tijdens de les bijna doodga van verveling. Wat moet ik daaraan doen? Wanneer zal het Licht zich daarbij voegen?

Antwoord: Ieder mens heeft zijn eigen natuurlijke eigenschappen. Sommigen kunnen niet stil blijven zitten, in tegenstelling daarmee houden anderen ervan om te gaan zitten studeren. Sommigen houden meer van fysieke activiteiten terwijl anderen genieten van mentale analyses. We hebben het hier over de aardse natuur van de mens.

Maar op het pad naar de geestelijke wereld komt iedereen onder een gemeenschappelijke noemer. In spiritualiteit, worden gevoelens en gedachten gelijktijdig onthuld, evenals actie, contemplatie en empathie. In onze wereld staat dit allemaal los van elkaar in onze perceptie, maar in spiritualiteit wordt dit alles in één enkel contactpunt samengebracht.

Wanneer zal de onthulling komen? Deze zal komen wanneer wij, met onze gezamenlijke inspanningen, het Licht dat Hervormt aantrekken en iedereen in zijn hart zal voelen dat hij bereid is om zich over te geven aan de groep, aan Malchut, de plek waar hij de Schepper – de gemeenschappelijke kracht van geven – moet vinden en waar hij zal leren om aan Hem te geven.

Als iemand deze vorm heeft verkregen en bereid is om zich over te geven aan eenheid en daarin de Schepper vindt, bereikt hij wat hij verlangt, maar niet eerder. In de tussentijd moeten we onze uiterste best blijven doen om dit te bereiken.

From 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 12/8/10, The Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: