Naar De Gezichten Van Kabbalisten Kijken

Dr. Michael LaitmanVraag: Als Kabbalisten een enorme spirituele vreugde ervaren bij het lezen van De Studie van de Tien Sefirot, waarom kunnen we dan – als we naar u kijken – niet zien dat u zich zo voelt? Waarom ziet u er zo rustig uit?

Antwoord: En wat wil je zien, wat voor soort Kabbalistische emoties, iets aan de buitenkant? Het is zinvol dat we meestal de emoties van mensen zien. Maar dit geldt niet voor ware spirituele gevoelens.

Tot nu toe ontvang je namelijk in je egoïstische kelim (vaten) impressies van het spirituele in de vorm van het Omringende Licht, of een klein hoogtepunt van het Licht in de voorbereide bekleding van Hassadim van Boven, dankzij het scherm van de Hogere.

Daardoor voel of herken je dit Licht helemaal niet, of je voelt het als een soort fysieke vreugde en dat is de reden waarom je gevoelens uiterlijk zichtbaar kunnen zijn.

Maar de spirituele vreugde van geven is op geen enkele wijze te zien aan degene die het ontvangt! Dit komt omdat hij deze enorm grote vreugde ontvangt in de bekleding die door de tegengestelde kracht wordt gecreëerd. Deze krachten sluiten elkaar uit, het Directe Licht kleedt zich in het Reflecterende Licht en het verlangen dat beperkt wordt. Daardoor is het uiterlijk volkomen onzichtbaar..

En om precies dezelfde reden neemt een gewoon iemand de spirituele wereld niet waar…

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 12/6/10, “Introduction to the Study of the Ten Sefirot

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: