Instructeur Voor Het Bereiken Van Geluk

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe behoort de verbinding te zijn tussen degenen die de integrale methode bestuderen en hun instructeur? Moet hij ‘groot’ zijn in hun ogen? Waar gaat deze grootheid over?

Antwoord: Een instructeur kent de menselijke natuur. Hij is als een spirituele vader voor zijn studenten. Zij beschouwen hem als iemand die hun innerlijk begrijpt. Dit is de houding die onze instructeur moet bereiken.

Wanneer iemand voor de eerste keer in de les komt, weet hij niet wat het is. Direct na de eerste les begint hij echter te begrijpen dat dit een heel interessante methode is die hem een gevoel van geluk en vervulling geeft (dit is het belangrijkste voor iemand). We zijn immers zo gemaakt dat vrijwel alles wat we doen gericht is op een gevoel van vervulling. Deze vervulling noemen we geluk.

In het algemeen is dit een totaal anonieme, doelloze vorm. Iemand voelt zich gewoon goed, ontspannen, vrij van zorgen, veilig, enz. Dit behoort allemaal tot de categorie geluk. Als men begrijpt dat dit alleen samen met het hele team bereikt kan worden, kan zijn leraar een ‘professor voor geluk’ genoemd worden. Dit betekent dat je een instructeur bent voor het bereiken van geluk.

From Kab TV’s “Through time” #2, 9/17/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: