Twee mensen Vormen Ook Een ‘Groep Van Tien’

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom hoort de Schepper ons niet als we met minder dan tien zijn?

Antwoord: Dit is eigenlijk niet waar. Het gaat niet over een groep van tien die je letterlijk kunt tellen, maar over een nauwkeurig bepaald, bestendig verlangen dat als resultaat van onze verbinding nu sterk en reël wordt.

Het maakt niet uit of er 50 of 80 mensen aan meedoen. In spiritualiteit gaat het niet over kwantiteit maar alleen over kwaliteit. Als ik zeg dat het lagere niveau tien maal meer verwijderd is van het hogere niveau, verwijs ik naar een kwalitatieve meting en niet naar een kwantitatieve.

In het algemeen wordt er gezegd dat het minimum van velen twee is, wanneer een ieder het eigenbelang kan loslaten, boven zijn ego kan uitstijgen en zich kan verbinden met de ander. Zo kunnen zelfs twee mensen ‘een groep van tien’ worden genoemd.

Dit is een voorwaardelijke term. In onze wereld meten we kwantiteit, in spiritualiteit meten we kwaliteit. Maar hoewel we woorden van deze wereld gebruiken, moeten we begrijpen dat het hier over wezenlijke veranderingen gaat.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 8/22/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed