Liefde Voor De Leraar

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is de juiste manier om liefde voor de leraar te ontwikkelen en wat zijn de juiste manieren om het te tonen?

Antwoord: Het woord Rav (leraar) is afgeleid van het woord ‘groot’. Liefde voor de Rav betekent dat je hem respecteert. Om de Rav lief te hebben en te respecteren, moet je zijn advies opvolgen. Verder hoef je niets te doen.

Liefhebben betekent dat je luistert naar je leraar, dat je in ieder geval probeert om te luisteren naar wat ik tegen jullie – mijn studenten – zeg en dat je leest wat onze leraren hebben geschreven. In feite is dit genoeg. Ik verzeker je dat je liefde wederzijds zal worden als je zo handelt.

From the Preparatory Lesson for the St. Petersburg Convention 7/11/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed