Is Onze Methode Goed Voor Mensen?

Dr. Michael LaitmanVraag: U spreekt voortdurend over het belang van disseminatie. Wat kunnen we doen als we er niet zeker van zijn dat onze methode goed is en dat het goed is voor mensen? Ik wil bijvoorbeeld niet dat mensen hetzelfde doormaken als wat ik heb meegemaakt op het spirituele pad. Hoe kan ik van ganser harte dissemineren?

Antwoord: De mensen aan wie we dissemineren zullen niet hetzelfde pad gaan omdat zij geen dubbele natuur hebben: de co-existentie van het spirituele embryo, het punt in het hart, en het ego. Ze zullen al die kronkelwegen niet meemaken, de problemen en het zoeken, alles waar wij doorheen gaan. Ze hebben een simpel onvervuld ego en wij moeten uitleggen hoe zij dat tevreden kunnen stellen. Dat is alles. We brengen hen gewoon een medicijn en zij hoeven het alleen maar in te nemen. Dit medicijn heet eenheid. Dus laten we ons met elkaar verbinden en onze gemeenschappelijke problemen oplossen, daarna zal alles goed en eenvoudig zijn.

“Hoe kan het goed en eenvoudig zijn? We weten hoe het was om in de communistische Sovjet-Unie te leven.” Hierbij leg je aan hen uit dat het over een ander soort eenheid gaat, over hun eigen vrije wil, waarbij we – als we ons verenigen volgens een speciale methode – de kracht van eenheid gaan voelen die boven ons bestaat, omdat dit soort eenheid de volgende fase is, ons volgende niveau, als we één uniek geheel worden dat lijkt op de natuur.

We beginnen de natuur te voelen in de mate waarin we er gelijk aan worden en deze Kracht zal ons helpen om al onze problemen op te lossen, laten we het proberen. Na een half uur zal je je opgetogen voelen en onder de indruk zijn en je zult ook de levenbrengende Kracht voelen in de juiste verbinding tussen ons. Dus, ze zullen zich niet ontmoedigd voelen en niet door de dezelfde pijnlijke fasen heengaan als waar jij doorheen gaat. Jij kunt er ook op een andere manier doorheen gaan als je zou luisteren naar de keuzes die je hebt.

Je bent er niet zeker van en ook niet vol vertrouwen dat onze weg de juiste weg is omdat je de weg niet kent. Ik wil graag dat het voor jou zo duidelijk mogelijk wordt. Je moet grondig onderzoek doen en dan beslissen of je er zeker van bent en vol vertrouwen of niet. Nu is het goed als je je onzeker voelt over wat je weet en niet onzeker over het huidige pad. Daarom moet je studeren.

From the Daily Kabbalah Lesson 8/25/13, Question and Answers with Dr. Laitman

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed