In Dienst Van Zijne Majesteit De Schepper

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik kan via internet dissemineren, maar niet op straat, dat kan ik niet, ik vind dat heel onplezierig.

Antwoord: Ik begrijp je. Op internet heb je je misschien verscholen achter een of ander pseudoniem of zoiets. Maar probeer toch maar de straat op te gaan, zelfs zonder verbinding met een groep of met vrienden, stel je dan voor dat de Schepper bij je is en dat Hij je opdraagt om dit te doen, Hij vraagt het.

Het is niet jouw initiatief om de straat op te gaan, jij hebt hier niets mee. Hij zet je daar gewoon neer om flyers uit te delen zodat iedereen die langs je heenloopt zal voelen dat de Schepper in jou aanwezig is en jij reikt een portie Licht uit en nog een handvol Licht en nog meer Licht, aan iedere voorbijganger.

Het maakt verder niet uit hoe mensen hierop reageren, de Schepper regelt hun reacties. Soms zijn ze goed en soms slecht, voor jou is het nodig om dat allemaal te voelen. Dit is allemaal noodzakelijk om je een beetje te ‘vormen’ en je geschikt te maken voor de spirituele wereld. Dat wil zeggen dat de Schepper in jou en in anderen te vinden is en dat jij de link bent tussen Zijn innerlijke en Zijn uiterlijke deel en dat jij uiteindelijk ook gehechtheid aan Hem bereikt.

Stel je eens het volgende voor: Jij bent alleen, zonder groep, zonder vrienden, helemaal niets. Je hebt een pakje flyers in je hand en die moet je uitdelen. Nu ben je in dienst van Zijne Majesteit de Schepper. Dat is alles. Het is allemaal heel simpel. Jijzelf bestaat niet. Probeer het maar! Plotseling zul je voelen dat je ego hier niets mee te maken heeft en jij ook niet.

Daar staat een soort afbeelding, een poppetje dat door de Schepper geschapen is om flyers uit te delen. De Schepper kan jouw vorm niet aannemen. Daarom nam jij deze vorm aan. Met andere woorden: jij bent in wezen de belichaming van de Schepper. Hij is in jou te vinden, nu handelt Hij via jouw hand, nu spreekt Hij via jouw mond, en dit is de Schepper in de rol van een vreemdeling en Hij wendt zich tot jou.

Op deze manier onderwijst Hij je van twee kanten: van de kant van de wereld buiten jou, de maatschappij, en in je. En jij begint dit allemaal in jezelf te voelen. Hierover staat geschreven (Psalm 139:5): ‘Gij omringt mij van achteren en van voren’. Dit is de onthulling van de Schepper aan de mens, in alles wat er in zijn leven gebeurt.

En jij regelt zo’n experiment als dit. Daarom is het heel interessant! Je gaat voelen waar Hij is en waar jij bent. Elke fractie van een seconde – en zelfs met een nog hogere snelheid – ervaar je in jezelf ontelbaar veel gedachten, emoties, gewaarwordingen, innerlijke gebieden van onderzoek en de analyse van wat er gebeurt.

From the Daily Kabbalah Lesson 8/25/13, Question and Answers with Dr. Laitman

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: