Ik Ben Blij Dat Ik Mij In De Handen Van De Hogere Bevind

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan een mens zijn staten ‘besturen’ als hij van de ene naar de andere kant gegooid wordt?

Antwoord: Een mens heeft zelf geen stuur, hij wordt van bovenaf bestuurd, hij moet alleen zijn houding veranderen ten opzichte van wat er met hem gedaan wordt. In zulke staten hebben wij geen macht over onszelf, het enige wat we nodig hebben, is dit begrijpen en ermee instemmen dat de Schepper Zijn werk aan ons wil doen. Daarom wordt dit beschreven als het ‘Werk van de Schepper’: Avodat HaShem.

Voor ons is het nodig dat wij onszelf wegcijferen en blij zijn dat de Hogere voor ons zorgt, zoals er voor baby’s gezorgd wordt door hun moeder. Dit is voldoende. Als wij dit op de juiste manier doen, ontdekken we misschien later hoe wij zelf aan dit werk kunnen deelnemen. Vol vreugde zijn is ons grootste aandeel: blij zijn omdat de Hogere voor mij zorgt, ongeacht wat Hij met mij doet!

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 9/3/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: