De ‘Goede Tekenen’ Op Het Pad

Dr. Michael LaitmanEen mens kan zichzelf niet vertrouwen en niet zeker van zichzelf zijn vóór het einde van de correctie. Hij moet zich voortdurend onder de invloed van hogere kelim (vaten) en verlangens bevinden en ze eenvoudigweg van het ene niveau naar het volgende onderzoeken, zich eraan vastklampen zonder op zijn eigen ‘reserve’ te rekenen.

Wij komen alleen verder door ‘geloof boven de rede’, namelijk alleen als we ons richten op hechting aan een hoger niveau. Alleen van daaruit kun je de juiste antwoorden en de juiste signalen naar je huidige staat toe trekken en ontvangen. Het principe dat je ‘alleen geleid wordt door wat het oog ziet’ verwijst naar corrupte verlangens, om echter op koers te blijven moet ik mij ‘vastklampen’ aan een hoger niveau door middel van ‘geloof boven de rede’.

Iedereen kan ‘signalen’ vinden die bewijzen dat hij gelijk heeft. Dit is echter verboden. Het verstand werkt hier niet en ik volg het niet op. Zelfs de uitleg van Kabbalisten is alleen bedoeld om ons dichter bij elkaar te brengen door middel van spirituele concepten, om kennis toe te voegen, waarachtige steun, de erkenning daarvan kan alleen in de Hogere gevonden worden als ik afzie van mijn eigen begrip en mij toerust met Zijn denken.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 9/17/13, The Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed