Afgunst, Lust En eer Halen Iemand Uit Deze Wereld

Dr. Michael LaitmanUitleg: Jaloezie is een slecht gevoel. Het verandert iemands zelfperceptie en dwingt ons om stap voor stap onze karaktertrekken en maniertjes te veranderen; het moedigt ons aan om onze rivaal te kopiëren! Onder de invloed van onze rivalen beginnen we hun gewoonten te herhalen en ontdekken wij hun talenten in onszelf.

We proberen dit te doen als onze partner belangstelling voor iemand toont of als een tegenstander geïnteresseerd is in onze partner, zelfs als de laatste hiervoor geen belangstelling heeft. Jaloezie kan, zoals bij elke strijd, een strategie worden voor onze persoonlijke ontwikkeling als we erin slagen om onze emoties onder controle te houden.

Commentaar: Er staat geschreven: “Afgunst, lust en eer halen een mens uit de wereld.” Deze drie grote vervullingen van ons egoïsme dienen als enorme stimulansen voor onze vooruitgang. Als we ze niet in ons leven hebben, moeten we er inzicht in krijgen. Als we ze ervaren, moeten we er controle over krijgen. Het belangrijkste punt is wat we met de hulp ervan willen bereiken!

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: