Twee Manieren Om Het Punt In Het Hart Te Ontdekken

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het dat we geen struikelblok voor een blinde mogen neerleggen?

Antwoord: Het betekent dat je een student niet iets moet vertellen wat hij nog niet aankan. Het gaat niet over de grote massa, maar over studenten, hoewel het grote publiek langzamerhand een inhaalslag maakt.

Het verschil is dat mensen die een punt in het hart hebben verder komen via een rechtstreeks pad doordat ze dit punt zelf ontdekken, terwijl de massa een eigen pad volgt en met elkaar het punt in het hart ontdekt. Ons pad is dus onafhankelijk van dat van anderen, het enige wat wij doen is de invloed van een kleine omgeving om ons heen creëren. Maar de massa ontwikkelt zich op het pad naar de Schepper (de eigenschap van liefde en geven) door de onderlinge verbinding met elkaar.

Vraag: Komt er enig Licht uit dit punt in het hart?

Antwoord: Dat hangt van de verbinding af. Bij het grote publiek wordt het punt in het hart in het midden van de kring gevormd, in ons geval is het echter zo dat wij allemaal een punt in het hart hebben en deze punten verbinden zich met elkaar in het midden van onze cirkel. Bij ons is er dus sprake van een individuele beweging, in een groep; maar bij hen gebeurt het alleen in de massa, in een groep, en niet persoonlijk. Daarom moeten we hen educatie aanbieden en hen dienen.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 6/24/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: