Psychologische Training ‘De Methode Van Integrale Ontwikkeling’

Dr. Michael LaitmanVraag: Het is een probleem om mensen aan te trekken voor Integrale Educatie. Voor zover ik weet willen mensen iets leren, kennis opdoen en willen ze helemaal geen educatie.

Is het juist om onze cursussen te verhullen onder de naam psychologie of een ander soort cursus om zo mensen aan te trekken en daarna de cursussen te presenteren als een middel om eenheid te bereiken? Dus de integrale training in zo’n verpakking aan te bieden?

Antwoord: Dit begrijp ik niet, liegen wij tegen mensen? Op wat voor manier is onze training anders dan andere psychologische trainingen?

We komen in groepen van tien bij elkaar, in rondetafelgesprekken en we geven ze een psychologische training. We laten hen zien dat zij plotseling een soort speciale, innerlijke kracht ontdekken doordat ze zich met elkaar verbinden en zich met elkaar verenigen; door volgens het systeem van onze verbinding te werken en elkaar niet af te wijzen, maar elkaar te steunen als ze proberen om een gemeenschappelijke oplossing te vinden. Dit is een psychologische training.

Er zijn honderden, zelfs duizenden dergelijke opleidingscentra over de hele wereld die zich hiermee bezighouden. Waarom maak je verschil en noem je ons een soort mystieke groep die niet duidelijk is over waar het over gaat en niet weet hoe je dit moet verspreiden?

Je kunt het Integrale Educatie noemen, omdat we iemand willen veranderen, willen leren om zich beter aan te passen aan de wereld waarin hij leeft. In principe maakt het niet uit hoe onze cursus heet, ook de ‘ Methode van Integrale Ontwikkeling’ is mogelijk, want het verschilt niet van psychologie.

Onze psychologische training heet Integrale Educatie. Je kunt het ook Integrale Opvoeding noemen, want we willen mensen veranderen om zich beter aan te kunnen passen aan de wereld waarin zij leven.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 7/21/13, Shamati #59 “About the Rod and the Serpent”

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed