Pensioenverlagingen: Wie Is Er verantwoordelijk?

Dr, Michael LaitmanVraag: Gisteren maakte het Israëlische Ministerie van Financiën een pensioenverlaging van 10% bekend. De economische situatie wordt steeds ernstiger…

Antwoord: Dat komt omdat we eergisteren het Licht dat Hervormt niet hebben aangetrokken, dan zou onze situatie namelijk in deze zelfde mate gecorrigeerd zijn en zou er in plaats van een verlaging van 10% van het pensioen 10% toegevoegd zijn. Het ligt aan ons, want alleen wij hebben een vrije keus. Als we gisteren een correctie hadden uitgevoerd, zouden we hier vandaag niets over gehoord hebben.

Wat verwacht je van de overheid? De politici en de overheidsambtenaren baseren zich op de feiten: hier is de begroting, dit zijn de kosten – inclusief de ‘verborgen’ manipulaties – en dit blijft over voor de pensioenen. Wat wil je hier aan doen?

Droom niet langer over een ‘rechtvaardig budget’. We kunnen niet met claims bij hen aankomen. Hun ruzie gaat alleen maar over de vraag waar ze het ontbrekende geld vandaan kunnen halen. En dat is begrijpelijk, want ze vragen geen belasting van de grote magnaten en bedrijven. Er is geen natie in de wereld waar ze de rijken beroven, integendeel, ze maken hen alleen maar rijker.

De autoriteiten handelen volgens hun egoïstische manier van berekenen en gaan daarmee door. Tien procent van het pensioen is nog niets vergeleken met wat ons te wachten staat.

Als je veranderingen wilt: alleen het Licht dat Hervormt kan daarvoor zorgen. Daarom: begrijp goed dat alles van jullie afhangt.

Achter de schermen werkt de Hogere Kracht en wij zijn voorbereid om Zijn invloed op ons van negatief naar positief te veranderen. Hij stuurt ons het kwaad met de bedoeling dat wij erin ‘gevangen’ raken, Hij verbindt het met ons zodat het ons dwingt tot correctie.

Wij hebben de Schepper nodig en totdat we dit begrijpen lijkt het alsof we aan het noodlot zijn overgelaten.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 8/14/13, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed