Hoogste Prioriteit: Integrale Educatie

Dr. Michael LaitmanVraag: Moeten kleine groepen hun inspanning richten op het verspreiden van de wijsheid van Kabbalah én integrale educatie om meer mensen naar de groep te brengen?

Antwoord: Je kunt het proberen, maar soms wonen mensen in heel afgelegen gebieden of geïsoleerde plaatsen, waar maar heel weinig mensen zijn en dan is deze energieverspilling tevergeefs. Misschien is het dan beter dat zij zich inspannen om de wijsheid van Kabbalah en integrale educatie virtueel te verspreiden.

Ik denk dat we ons meer op integrale educatie moeten richten, want juist dit zal mensen naar de kerngroep brengen om de wijsheid van Kabbalah te bestuderen. Zo zal het dan gaan.

Wanneer we de wereld ingaan met integrale educatie houdt niemand ons tegen. We hebben een methode waarmee we van de wereld een betere plaats kunnen maken en daar vertellen wij mensen over. Met behulp van het juiste woordgebruik kunnen we doen wat we willen en niemand zal ons in de weg staan.

Maar als het gaat over de wijsheid van Kabbalah zijn er problemen: niemand heeft er behoefte aan, een handjevol mensen uitgezonderd. Kunnen jullie je voorstellen dat jullie die paar mensen zijn! Jullie zijn werkelijk als diamanten, heel zeldzaam. Alle anderen zullen bij elkaar komen door de verspreiding van virtuele educatie. Ik denk dat dit de manier is waarop we moeten werken.

Als we nu zouden beginnen met onze disseminatie, zou ik de wijsheid van Kabbalah niet noemen. Helaas of gelukkig is dat niet het geval. We moesten van daaruit beginnen om de grondbeginselen van deze wijsheid te leren, totdat we naar het huidige niveau waren toe gegroeid. Nu gaan we alleen de methode van de correctie van de mensheid ontwikkelen en niet de punten in het hart.

From the St. Petersburg Convention “Day Two” 7/13/13, Lesson 4

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed