Goedkope Olie En Globalisering Zullen Samen Ten Einde Lopen!

Dr. Michael LaitmanOpinie (Chris Rhodes, hoogleraar, schrijver en onderzoeker): “Het wereldwijde aanbod van ruwe olie lijkt nog niet snel uitgeput te raken, we zullen de komende decennia olie kunnen blijven produceren. Maar we zullen geen ruwe olie – petroleum – in het huidige tempo van ongeveer 30 miljard vaten per jaar blijven produceren. Voor een wereldwijde beschaving die bijna geheel van een groot aanbod goedkope, ruwe olie afhankelijk is, zullen we voor grote uitdagingen komen te staan. Als wij een periode van 40 jaar bezien, van 1965 tot 2005, zien we dat tegen het einde van deze periode de bevolking twee en een half keer zoveel olie als aan het begin gebruikte, twee keer zo veel kolen en drie keer zoveel aardgas, in totaal drie keer zoveel energie; en dit voor een bevolking die zich ‘slechts’ heeft verdubbeld. …”

“Als we het probleem niet aan de aanbodzijde kunnen aanpakken, moeten we onze vraag beperken. Bij gebrek aan goedkoop en ruim beschikbaar vervoer zullen we veel meer voedsel en materiaal op plaatselijk niveau moeten produceren. Een dergelijke verandering van de menselijke beschaving van de globale naar de lokale markt heeft ondersteuning nodig door middel van de opbouw van sterke, bestendige gemeenschappen waarin mensen hun vaardigheden en kennis delen, zodat er zoveel mogelijk op lokaal niveau zal plaatsvinden, vanuit de burgers. Dit is de onderliggende filosofie van het groeiende netwerk van Transition Towns. Hoewel dit alles onrustbarend is, hebben we de kans hebben om ons te ontwikkelen naar een gelukkiger levensstandaard en naar een niveau van meer voldoening dan de huidige status quo, een kans die ons nu met grote snelheid door de vingers glipt.

Mijn commentaar: De Natuur ‘nadert’ ons van alle kanten en dwingt ons om haar wetten te accepteren, rustig te worden en te gaan zitten om na te denken over de zin van het leven.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: