Honger In Europa Zoals Tijdens WOII

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Spiegel International): “In de Europese Unie worden gezinnen en alleenstaanden die hulp nodig hebben voor basisbehoeften als voedsel, water en onderdak in toenemende mate afhankelijk van charitatieve organisaties zoals het Rode Kruis. Terwijl Duitsland relatief weinig problemen heeft, wordt het probleem door schaarste en werkloosheid zelfs groter in landen als Spanje.”

“Tweederde van de nationale Rode Kruis Verenigingen binnen de Europese Unie is begonnen met de distributie van voedselhulp, wat volgens het hoofd van de steungroepen van de internationale organisatie een teken is van het alarmerende effect dat de economische crisis in Europa heeft op de armoede.”

“Yves Daccord, directeur-generaal van het Internationale Comité van het Rode Kruis, zei afgelopen maandag tijdens een bezoek aan New Delhi, dat de omvang van de voedselverstrekking sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet op het huidige niveau is geweest.”

“Door de relatief krachtige economie van Duitsland, is dit land vrijwel immuun voor de stijgende voedselhulp. Daarentegen steunt het Spaanse Rode Kruis 3 miljoen Spanjaarden met voedselhulp. … Vorig jaar alleen al verstrekte het Spaanse Rode Kruis 33 miljoen kilo aan boodschappen aan de armen.”

“De tegenhanger van deze organisatie in Roemenië voert sinds 2009 een op donatie gebaseerd voedseldistributie programma uit. Drie miljoen mensen leven daar in absolute armoede volgens de steungroep, een aantal dat 14 procent van de totale bevolking van het land bedraagt. De relatieve armoede in Roemenië is ook schokkend hoog: 40 procent. Vorig jaar, verdeelde het Roemeense Rode Kruis meer dan 500.000 kilo voedsel onder ruim 81.000 noodlijdende gezinnen.”

“De IFRC stelde ook een stijging vast van de armoede in gezinnen die voorheen tot de middenklasse behoorden, evenals bij alleenstaanden. In Italië stelde de werkgroep een stijging van de dakloze bevolking en van alleenstaande ouders vast.”

Mijn commentaar: Bovendien wordt er volgens hetzelfde Rode Kruis meer voedsel weggegooid dan nodig is, dit betekent dat er geen gebrek aan voedsel is, maar gebrek aan aandacht voor mensen in nood en dat kan alleen gecorrigeerd worden door de correctie van de mens …

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: