Een Punt Is De Oneindigheid Op Schaal Nul

Dr. Michael LaitmanVraag: Zijn er tijdens de periode van voorbereiding verschillende niveaus of bestaat het totaal uit één niveau en beginnen we pas aan het beklimmen we de 125 niveaus als we de spirituele wereld binnengaan?

Antwoord: Zelfs op niveau 0, van waaruit we beginnen, gaan we door verschillende stadia heen. Elk niveau bestaat uit tien Sefirot, niet meer en niet minder. En elke Sefira heeft zijn eigen tien Sefirot en dat gaat zo door tot in het Oneindige.

Er bestaan geen omstandigheden die onveranderlijk zijn en niet alle elementen van de hele werkelijkheid omvatten. Er is slechts één beeld van het universum, maar het wordt in verschillende resoluties gezien zoals bij een landkaart met een andere schaal.

We gaan bijvoorbeeld naar het congres in Sint-Petersburg. Als je op de kaart van Rusland kijkt, is de stad niet meer dan een stip. Maar als je er dichterbij komt en de schaal vergroot, is die stip in een grote stad veranderd. Als je nog dichterbij komt zie je alle straten, zelfs elk gebouw, etc.

Dus, onze huidige staat lijkt niet meer dan een punt. Maar in werkelijkheid omvat deze punt het hele universum. Alles hangt af van de schaal waarop we het bekijken en er dan alle details van zien. De onthulling van alle details is de beklimming van de 125 niveaus.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/30/13, Writings of Rabash 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: