De Crisis In De Kunst

Dr. Michael LaitmanOpinie (Nikita S. Mikhalkov, Sovjet- en Russisch filmregisseur, acteur en hoofd van de Russische Unie van filmproducenten): “De Voorzitter van het Internationale Film Festival van Moskou, Nikita Mikhalkov, heeft uitgelegd waarom de meeste films van het festival worden gekenmerkt door somberheid en wanhoop en heeft de resultaten van het 35e filmfestival samengevat.”

“Sombere films zijn een neerslag van een wereldwijde trend, tijdens elk groot festival triggert een film ‘het verlangen om of een kogel door je eigen voorhoofd of door dat van je buurman te schieten.’ Wij zitten middenin een ernstige menselijke crisis. Alleen maar een conflict tussen twee mensen, wat we ruimschoots in de literatuur tegenkomen en wat ook veel in de film te vinden was, voldoet niet meer. 3D films moeten ons angst aanjagen. Mensen zijn innerlijk gewend geraakt aan narigheid, we zijn immuun geworden voor de dood op het scherm. ‘We zijn de eerbied voor het leven en voor de mens kwijt geraakt en hieruit is de crisis is ontstaan,’ zo veronderstelt Michalkov.”

Mijn commentaar: Dan rijst de vraag: Waarom krijgen mensen geen belangstelling voor een nieuwe wereld door middel van de kunst? Omdat kunstenaars geen uitweg uit de crisis zien. Toch willen ze niets horen over de noodzaak tot correctie van de mens. Ik hoop dat de ondergang van de kunst hen bewust zal maken van de noodzaak om Integrale Educatie te accepteren en dat ze daarop hun kunst voor het grote publiek zullen baseren. Kunst is immers een middel tot educatie van mensen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed