Uitnodiging Voor Een Ontmoeting

Dr. Michael LaitmanDe 22 letters van het Hebreeuwse alfabet weerspiegelen de eigenschappen van de 22 spirituele Sefirot, door hun vorm, de manier waarop ze zijn getekend en hun betekenis: negen in Bina, negen in Zeir Anpin en vier in Malchut. Elke letter staat voor een bepaalde Sefira en drukt de manier uit waarop hij verschilt van de andere letters, dus tijdens het lezen van De Zohar kunnen we door de tekst worden beïnvloed alsof we ons in deze spirituele Sefirot bevinden.

Zo moet onze intentie zijn tijdens het lezen, omdat de letters vergelijkbaar zijn met muzieknoten voor onze innerlijke snaren, voor de eigenschappen van de Schepper die het verlangen om te ontvangen van het schepsel binnengaan en in hem gevoelens en indrukken oproepen. Het verlangen gaat zich op de juiste frequentie instellen en zich afstemmen, zoals een muziekinstrument, in overeenstemming met de geest van De Zohar, en die geest raakt de snaren van je ziel en speelt daarop zoals op de lier van Koning David.

Zo willen we Het Boek de Zohar voelen, zodat het Licht dat er uit voortkomt ons zal bereiken, ons zal vullen en onze verlangens zal laten vibreren. Deze letters zijn een uitnodiging voor een ontmoeting, voor een impressie samen met de Schepper. Dus laten we het proberen.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 5/27/13, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed