Roep Het Licht

Dr. Michael LaitmanVraag: Het lukt mij niet om het beginpunt te vinden dat niet dienstbaar is aan mijn ego, het punt dat het mij mogelijk maakt om boven mijn ego uit te stijgen. Alles in mij, zelfs deze vraag, is het resultaat van mijn trots, wat kan ik hieraan doen?

Antwoord: Schreeuw het uit.

Vraag: Maar ik kan niet schreeuwen.

Antwoord: Je moet het wel uitschreeuwen. Natuurlijk heb je er geen kracht voor en je voelt zelfs dat je een beetje corrupt bent, maar je bent er niet echt door gealarmeerd, want zo erg lijkt het nou ook niet. Dit betekent dat je nog veel onderscheidingen mist die je naar het Doel kunnen toetrekken, waardoor je een afkeer krijgt van je huidige staat en eruit wilt komen.

Dus schreeuw, schreeuw het uit en doe alles wat mogelijk is. Als je dat zelfs niet kunt, heb je nog je omgeving waar je naartoe kunt. Ga naar je vrienden.

Als je daar zelfs geen kracht voor hebt, integreer dan in ieder geval enigszins in hen. Een mens moet iets ondernemen en hij krijgt de mogelijkheid om dat te doen.

Vraag: De afgunst die ik naar de vrienden voel werkt echt, maar dat brengt me nog niet bij het punt waar ik naar verlang. Daarom maakt het niet uit als ik het hard zou uitschreeuwen, dit zou alleen maar uit egoïsme voortkomen.

Antwoord: Dat geeft niet, het zou je toch helpen. Het Omringende Licht beantwoordt egoïstische uitroepen. Dus het gaat om het Omringende Licht, en niet om het Directe Licht of het Innerlijke Licht, je hebt er dus zelfs met je egoïstische uitroepen invloed op. Dus, schreeuw het uit en in antwoord daarop zal het Licht ontwaken.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 6/02/13, Writings of Baal HaSulam

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed