Over Gezond En Smakelijk Voedsel …

Dr. Michael LaitmanWe moeten ons voedsel langzaam kauwen, ervan genieten en de Schepper ervoor danken, we moeten in stilte eten, samen met vrienden of familie en er altijd dankbaar voor zijn.” (Rambam)

Dit voorschrift wordt door elke modern diëtist onderschreven.

Maar ik vind het prima als ik een half uur lunchpauze heb, tien minuten om fast food te halen en tien minuten om weer terug te gaan. Ik krijg daar een burger die van paardenvlees is gemaakt met een slablaadje eromheen en ik moet daar met een dankbaar gevoel op kauwen, samen met aardige mensen, me prettig voelen en onderuitgezakt ook nog naar muziek luisteren.

In onze realiteit klinkt het niet praktisch, het lijkt op een boek met een heleboel adviezen en suggesties over gezond, smakelijk voedsel, maar wie kan ze opvolgen? Wie kan zich daarmee bezighouden?

Ik hoop dat mensen in de toekomst een gebalanceerd dieet zullen volgen met goede geschikte producten waarin voldoende mineralen en vitaminen zitten voor ons lichaam en dat er genoeg tijd zal zijn om het op de juiste manier op te eten.

Dat was trouwens zo bij mijn leraar, Rabash. Wij spraken nooit tijdens onze maaltijden en ze duurden een half uur, soms veertig minuten. Wat interessant is, is dat hij nooit iets dronk bij de maaltijd en nooit iets zei, als hij iets zei was het maar heel kort.

Hij was altijd stil tijdens de maaltijden en gefocust, hij kauwde zijn voedsel langzaam omdat hij zich altijd in een speciaal mentaal proces bevond. Ik weet zeker dat hij altijd probeerde om de balans te vinden tussen zijn spirituele en zijn fysieke staat.

Ik zag het aan hem: Nu ontvangt hij energie, voedsel, het verbindt hem met de Bron waaruit hij energie ontvangt, waar ontvangt hij het voor, waarvoor leeft hij, waardoor wordt dit hele bestaan gedragen? Hij was gewend om zich op die manier te verbinden met een bepaald systeem. Door dit constant te doen, ging hij voelen dat hij zich in een of ander immens groot systeem bevond, zoals een spinnenweb, waaruit hij ontving en waaraan hij gaf. Voedsel was een natuurlijke bemiddelaar tussen hem en dit hele systeem, dit was voor hem een heel serieuze zaak!

From KabTV’s “Medicine of the Future,” 4/7/2013

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed