Leiders Van De Nieuwe Eeuw

Dr. Michael LaitmanVraag: Een charismatisch leider moedigt mensen aan en geeft altijd de richting aan die gevolgd moet worden. Vrijwel altijd is hij heel autoritair en in sommige gevallen is hij zelfs een tiran. Zal deze trend ook te zien zijn bij de leiders van de 21e eeuw of zullen hun kwaliteiten veranderen, als gevolg van de menselijke evolutie?

Antwoord: Leiders zullen alle menselijke en bovenmenselijke kwaliteiten gebruiken die nodig zijn voor het nieuwe paradigma waar we op afstevenen. Maar zij moeten veranderen. Zij zullen opvoeders worden, omdat de mensheid heropgevoed moet worden, dit is het belangrijkste probleem van onze tijd. De massa’s werklozen zullen reorganisatie nodig hebben, zij moeten in open universiteiten en scholen geplaatst kunnen worden en gebruik kunnen maken van TV-programma’s, studiebeurzen, enz

Het leven van mensen zal volgens een strikte planning  ingedeeld worden. De behoeften die mensen zullen voelen, zullen hen leiden naar een staat waarin hun hele leven gewijd zal zijn aan zelfverbetering: op publiek, nationaal en mondiaal gebied, iedereen zal er een bijdrage aan moeten leveren.

Iedereen zal zijn eigen verantwoordelijkheden hebben en zijn egoïsme veranderen in samenwerking met anderen in een gedeelde globale, integrale samenleving. Hij zal een gevoel moeten bereiken van een ander bestaan, ‘buiten het lichaam’, een bestaan dat ik niet leid om voor mijn animale lichaam te zorgen, maar waarin ik mij bezighoud met ‘de mens in mij’. Dit vereist heel serieuze, grote leiders, namelijk opvoeders die de menselijke psychologie begrijpen en hun leiderschap heel nauwkeurig richten op het doel om mensen naar een hoger, nieuw niveau te brengen.

 KabTV’s “Through Time” 3/18/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed