Is Europa Bereid Tot Integratie?

Dr. Michael LaitmanMening (Yevgeny M. Primakov, Russisch politicus en diplomaat, academicus en lid van de Russische Academie van Wetenschappen, werkte als Russisch minister van buitenlandse zaken en premier van Rusland): “Europa laat zien dat er geen integratie kan bestaan zonder supranationale structuren. Europa als geheel is er nu slecht aan toe, maar ik denk niet dat het zal leiden tot de beëindiging van de EU. Er is een toenemende behoefte aan supranationale structuren, waarbij landen een deel van hun soevereiniteit afdragen.”

“Deze supranationale structuren beheren het bankwezen en het begrotingsproces van alle leden van deze Unie. Als dit niet aanwezig is, zal de integratie zich niet verdiepen. Het is belangrijk dat alle EU-landen begrijpen dat er supranationale structuren nodig zijn. Maar de EU heeft zich te snel uitgebreid, je kunt niet meteen vele landen toelaten tot het integratieproces, dat heeft een nadelige invloed op de Unie.”

Mijn commentaar: Het probleem bestaat niet uit de snelheid waarmee landen tot de supranationale Unie worden toegelaten, maar uit de bereidheid van de potentiële leden om te integreren en dit is pas mogelijk na de invoering van de cursus integrale educatie voor de massa in deze landen. Elke unie zal mislukken als er geen verandering komt in de relatie tussen de naties.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: