Het Ontbreken Van Een Goed Voorbeeld Is Een Slecht Voorbeeld

Dr. Michael LaitmanWij moeten constant het goede voorbeeld van de vrienden zien, die ons een voorbeeld geven van meer kracht en een grotere toewijding. Als ik kijk naar vriend die zwak is, word ik ook zwak. We moeten het er met elkaar over eens zijn dat we samenwerken en elkaar kracht geven.

Alleen al het zien van zwakke mensen, zelfs in onze groep, brengt schade teweeg, want we worden zwakker doordat we een slecht voorbeeld zien. Ik kijk naar de vriend en ik ga ook denken dat ik minder kan gaan studeren en niet elke dag naar de les hoef te komen.

Dus ik moet in iedereen een brandend vuur zien. De groep moet dit van iedereen eisen die tot de groep behoort. Niemand kan alleen maar aan de kant blijven staan en in een hoekje rustig gaan studeren. Hij moet een voorbeeld voor anderen zijn. Ik moet voelen dat ik van iedereen tekenen krijg die het grote verlangen naar het Doel laten zien en dat er in hen dagelijks veranderingen zijn ten opzichte van de Schepper en de omgeving, zodat ik het gevoel krijg dat ik achterloop op de anderen die snel vooruitkomen en dat ik zo door hen aangetrokken word dat ik vanuit mijn egoïsme jaloers ben op hun succes en daar niet rustig onder kan blijven. Maar als zij me dit alles niet geven, heb ik geen behoefte aan hun omgeving.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/10/13, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: