Ga Jezelf In Overeenstemming Brengen Met De Natuur In Plaats Van Te Proberen De Natuur In Overeenstemming Te Brengen Met Jou

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe komt het dat de meeste mensen niet merken dat hun wensen heel duidelijk veranderen?

Antwoord: Omdat er niets is om de oude wensen door te vervangen. Men ziet niet dat er een crisis is omdat de massamedia de informatie presenteren op een manier die in het voordeel is van degenen die geld uitgeven en de organisatie in handen hebben. Dit moet het voor iemand gemakkelijker maken om aan de macht te blijven.

Het probleem is dat er geen andere oplossing is. Als je je tot diezelfde overheid of massa media zou wenden met de vraag: “En wat stellen jullie voor?” hebben zij niets te bieden en omdat we geen oplossingen hebben, blijven we “glimlachen bij de slechte prestaties.” We hebben geen andere keuze. Maar innerlijk zijn we allemaal bang omdat we niet weten wat er gaat gebeuren. Mensen willen gewoon rustig en vredig leven. En zij die de macht in handen hebben hebben hetzelfde gevoel.

Daarom leg ik – als ik met mensen praat – altijd uit dat de mens zelf moet veranderen. De mensheid is op een heel ander niveau van ontwikkeling gekomen, we moeten ermee stoppen om de natuur forceren en te willen aanpassen aan ons. In plaats daarvan moeten wij onszelf forceren en ons aan de natuur aanpassen, dit is een geheel nieuwe fase.

Mensen reageren dan vaak op de volgende manier: “Wat kunnen we dan doen? We kunnen mensen niet veranderen. Niemand zal naar ons luisteren. Uw voorstel is fantasie, het zijn plannen die nooit verwerkelijkt kunnen worden. Laten we de dingen dus maar laten zoals ze zijn en dan zien we later wel wat er gebeurt. Wat kunnen we verder, het leven zal…”

Iedereen komt in actie als men te maken krijgt met problemen waardoor mensen moeten veranderen, want mensen moeten integrale wezens worden en hun levensstijl moet samengaan met een helder inzicht dat men afhankelijk is van elkaar. Dit is voor iedereen de enige manier om harmonie met de natuur te bereiken en er de goede krachten van te ontvangen.

 From KabTV’s “Through Time” 3/17/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed