Een Kleine Inspanning Voor Een Groot Doel

Dr. Michael LaitmanVraag: U hebt gezegd dat het nodig is om een kleine hoeveelheid inspanning te besteden aan het voelen van mijn vreugde in de ander. Wat bedoelt u met ‘een kleine hoeveelheid inspanning’?

Antwoord: Stel je de volgende situatie voor: je hebt gevoelens en gedachten over iemand anders en je wilt dat hij vrolijk is, gelukkig, vervuld. Nu ga je nadenken over wat je zou kunnen doen om dit te bereiken. Zo kom je tot de mogelijkheid om op de een of andere manier iets te doen voor een vriend.

Je moet leren wat hem blij maakt, wat hij precies nodig heeft en zo combineer je zijn verlangen met het jouwe en zijn verlangen wordt jouw verlangen. Dit is de betekenis van: je hebt al een ander deel van je ziel bereikt.

From the Conventions in Krasnoyarsk 6/16/13, Lesson 5

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: