Disseminatie En Eenheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Tijdens deze drie dagen van de conventie zeggen we dat alleen disseminatie aan de 99% van de mensheid de groep echt zal helpen. Verenigen wij ons met elkaar om te gaan dissemineren of gaan we dissemineren om tot meer eenheid te komen?

Antwoord: Het een beïnvloedt het ander. Als wij ons niet met disseminatie bezig houden, hebben wij geen aanleiding om ons met elkaar te verenigen en het innerlijke werk in de groep voort te zetten, dan zal alles wegebben. Maar als je met anderen aan het werk gaat, ga je over deze dingen praten, je laat het ‘geboren worden’ en het helpt je om je met elkaar te verenigen. Je moet alles wat je bedoelt laten zien door zelf een voorbeeld te zijn, dat is nu precies wat de student tot leraar maakt.

Anderzijds moet je alles wat je aan hen leert in jezelf geboren laten worden. Daarom zijn de vooruitgang van het individu en de vooruitgang van de massa fenomenen die afhankelijk zijn van elkaar. Jij bent er voor hen en zij zijn er voor jou.

From the Conventions in Krasnoyarsk 6/16/13, Lesson 5

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed