De Vriend Begrijpen

Dr. Michael LaitmanVraag: Als ik probeer om het verlangen van de vriend te voelen, kan ik dan precies zijn verlangen voelen, zonder dat te verwarren met iets anders?

Antwoord: Ik heb geen belangstelling voor de aardse verlangens van de vriend. Ik heb belangstelling voor iets anders, want zijn verlangen is hetzelfde als het mijne. Om het spirituele Doel te bereiken, heeft hij mijn steun nodig en ik heb zijn steun nodig. Ik moet eraan denken dat ik hem steun.

Ik hoef zijn smaak niet te kennen, niet wat hij lekker vindt om te eten of te drinken, wat hij graag ziet of hoort. Maar één ding is duidelijk: zijn verlangen is hetzelfde als het mijne. Hij wil hetzelfde Doel bereiken als ik: de hogere Wereld ontdekken, zichzelf ontdekken in de eeuwige, perfecte staat, in de eigenschap van geven. Daarom begrijp ik hoe ik hem kan helpen, wat ik hem kan geven.

Het is heel eenvoudig: begrijp jezelf om anderen te kunnen begrijpen. Er zijn geen excuses voor. Het is allemaal zó natuurlijk, dat je van deze basis moet uitgaan en van daaruit ga je handelen.

From the Convention in Krasnoyarsk 6/14/13, Lesson 2

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed