De Contouren Van Licht En Duisternis

Dr. Michael LaitmanIn ons werk is voorbereiding uiterst belangrijk. Daardoor wordt de uitkomst bepaald. Het maakt niet uit wat je studeert en hoeveel je weet. Het belangrijkste is dat je jezelf voorbereidt, dat betekent dat je je kli (vat) verandert, het verlangen, zodat je de hogere Wereld voelt in plaats van deze wereld.

Alleen jijzelf verandert en dan ontdek je dat de hogere Wereld hier is en hier altijd al aanwezig was. Wil je het paradijs, ga je gang. Wil je de hel, ga je gang. Kies wat je wilt, het hangt allemaal van je kli af.

Je kunt het vergelijken met een ‘controleapparaat’ dat voor je staat, je kunt het elke richting opdraaien en dan verandert het jouw wereld van het ene uiterste naar het andere, van het ene eind van de schaalverdeling naar het andere. Het is alsof je op je computer naar beneden scrollt en het ene plaatje na het andere ziet verschijnen.

Dit gebeurt allemaal in jou, alles is afgetekend tegen de achtergrond van wit Licht. Het is niet mogelijk om Het Licht zelf te kennen, de duisternis evenmin, wij zien alleen het ene tegenover het andere. Ons huidige leven bestaat uit de meest vage contouren van dit beeld…

From the Talk About the Preparation for the Convention in St. Petersburg 6/26/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: