Brazilianen Willen Brood In Plaats Van Spelen

Dr. Michael LaitmanIn het nieuws (van BBC News): “Maar liefst 200.000 mensen hebben door de straten van de grootste steden van Brazilië gemarcheerd, de protesten over de stijgende kosten van het openbaar vervoer en de kosten van het Wereldkampioenschap voetbal 2014 hebben zich verspreid.”

” ‘Al vele jaren lang heeft de regering de corruptie gevoed, mensen demonstreren tegen het systeem,’ vertelde Graciela Cacador aan persbureau Reuters.”

“Anderen klaagden over grote sommen geld die worden besteed aan het organiseren van het WK voetbal 2014 en de Olympische Spelen in 2016, in plaats van dat het geld wordt geïnvesteerd in gezondheidszorg en onderwijs.”

“Dit is een gemeenschappelijke noodkreet die duidelijk maakt: ‘ We zijn niet tevreden!’, zei Maria Claudia Cardoso tegen de Associated Press News Agency.”

“Wij hebben geen goede scholen voor onze kinderen. Onze ziekenhuizen bevinden zich in een vreselijke toestand. Corruptie is wijdverbreid. Deze protesten zullen geschiedenis schrijven en onze politici wakker porren, zodat ze beseffen dat wij dit niet meer pikken,” zo zei ze.”

“Wij hebben beter onderwijs, betere ziekenhuizen en veiligheid nodig, en we hebben geen behoefte aan de miljarden die uitgegeven worden aan de Wereldkampioenschappen,” zei een moeder die samen met haar dochter aanwezig was bij de mars in Sao Paulo.”

Mijn commentaar: ‘Zonder brood is er geen Torah’. Wanneer het inkomensniveau van gezinnen lager is dan de minimale kosten van levensonderhoud knippert het ‘rode licht’ in hun hoofd, en willen ze overleven, dan hebben ze geen behoefte aan plezier. Maar de moderne structuur van de staat zal niet in staat zijn om een distributiesysteem te creëren dat de minimale kosten van levensonderhoud garandeert. Zonder integraal onderwijs is niemand daar geschikt voor: noch de ambtenaren, noch de gevers, noch de burgers, noch de ontvangers.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: