Het Mannelijke Brein Begrijpt De Vrouw Niet

The Male Brain Doesn’t Understand WomenIn het Nieuws (uit DailyMail): “Het is iets wat veel vrouwen al zullen weten en menige man zal het via een harde confrontatie ontdekken.

“Mannen vinden het moeilijk om de emoties van vrouwen te herkennen.

“Wetenschappers vroegen aan mannelijke vrijwilligers om afbeeldingen te bekijken van de ogen van mensen en te raden hoe zij zich voelden.

“Misschien is het geen verrassing dat zij het twee keer zo moeilijk vonden om de stemming van vrouwen te raden als die van mannen.

“De studie toont aan dat het niet eenvoudig verklaard kan worden als een gebrek aan inspanning.

“Er werden hersenscans gemaakt terwijl de mannen naar de afbeeldingen keken. De data gaven een ongewone oorzaak aan voor de moeilijkheid om de gevoelens van vrouwen te herkennen.

“Als de mannen naar mannelijke ogen keken, brachten ze wat zij zagen in verband met zichzelf. De delen van hun linker hersenhelft die verbonden zijn met gedachten aan het verleden lichtten op.

“Zij begrepen wat andere mannen voelden, als zij zich dergelijke momenten herinnerden uit hun eigen leven en gebruikten die momenten om de afbeelding te beoordelen, zo zeiden de onderzoekers.

“Maar als zij naar vrouwenogen keken, tastten ze in het duister.

“Hun hersenen gingen op zoek naar herinneringen aan een moment waarop een andere vrouw net zo had gekeken als zij op de afbeelding zagen.

“Dit minder persoonlijke proces betekende dat mannen het moeilijker vonden om zich in te leven in de gevoelens van een vrouw.

“De amygdala is een gedeelte van het brein waarvan men denkt dat het belangrijk is voor empathie met anderen.

“De wetenschappers ontdekten dat daarin meer activiteit te zien was als mannen naar een man keken dan wanneer zij naar een vrouw keken.

“Er zouden heel goede redenen voor kunnen zijn waarom mannen hun eigen soort beter begrijpen.”

Mijn Commentaar: Als dat het enige verschil tussen ons was! Er zal in de toekomst nog veel meer ontdekt worden dat zal aantonen hoe verschillend we zijn, omdat onze hoge oorsprong verschillend is: Zeir Anpin en Malchut. In plaats van onze verschillen te onderzoeken, kunnen we ons echter beter focussen op de mogelijkheden om elkaar aan te vullen. Deze combinatie zal de wereld namelijk naar geluk leiden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: