Europeanen Hebben Het Vertrouwen In de Europese Unie Verloren

Dr. Michael LaitmanOpinie (uit de Deutsche Welle): “Het vertrouwen van het publiek in de Europese Unie heeft zijn dieptepunt bereikt, zoals uit een recente enquête blijkt. Vanaf het begin van de Europese crisis hebben de Europeanen het geloof in de unie verloren, zelfs in pro-Europese landen zoals Duitsland is dit het geval.”

“Het meest verrassende gevolg daarvan was dat bijna alle Europeanen zichzelf als slachtoffers zagen,” zei Jose Ignacio Torreblanca. “Zowel debetlanden als creditlanden voelen dat ze in principe de controle zijn kwijtgeraakt over alles wat ze doen.”

“Het is inderdaad een uitermate reëel risico dat Europa mislukt ten gevolge van een gebrek aan steun van haar burgers.”

“Het is een gemeenschappelijk probleem dat nationale politici de successen van Europa toeschrijven aan hun eigen beleid en de schuld van mislukkingen neerleggen bij Brussel. Dit is een bekend patroon dat verklaart waarom de EU niet populair is.”

Mijn commentaar: Alleen een diepere eenwording zal de EU – en Europa in het algemeen – redden. Maar de eenwording moet plaatsvinden op het niveau van de samenlevingen en de volkeren, niet op het niveau van de financiële en politieke orde.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: