Zoals De Roep Is, Is De Echo

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe zal de kracht van eenheid in Europa ons helpen om ons volgende niveau te bereiken tijdens de komende Conventie in Amerika?

Antwoord: Europa en Amerika hebben een sterke invloed op elkaar. Maar het is een feit dat de crisis veel minder wordt gevoeld in Amerika, daar kunnen zij het verdoezelen. In Amerika is één regering, één macht, daar is het niet nodig om alles met iedereen te bespreken. Ze kunnen doen wat ze willen en dat is het. Ze hebben besloten om honderd miljard dollar extra af te drukken en dat doen ze dan. De drukpers is aan het werk.

In Europa ligt het veel moeilijker omdat er overleg tussen alle landen vereist is. Daarom wordt de crisis hier in Europa veel meer gevoeld. Als Europa zich had verenigd, had het op een gemakkelijke manier met de crisis kunnen omgaan. In de eerste plaats zou de crisis snel zijn verdwenen omdat de EU-burgers zich boven hun egoïsme uit hadden verenigd. Europa is – in het algemeen gesproken – het hedendaagse Babylon.

Daarnaast zou men dan tot één enkele oplossing gekomen zijn, net zoals de Amerikanen dat doen. De hele crisis heeft zich zo verspreid omdat Europa verdeeld is. Het ene deel van Europa dicteert vanuit Brussel het andere deel wat er moet gebeuren en dat andere deel wil dat niet. In Nicosia op Cyprus heeft het Parlement de beslissingen geweigerd.

Wat voor soort Unie is dit? Men zal zich echt moeten verenigen of Europa zal uiteenvallen.

In Amerika zijn de omstandigheden beter, vanuit het standpunt bekeken dat ze gewoonweg hebben besloten: “Wij hebben geen crisis.” Ze hebben dit bepaald en leven nu verder alsof er niets aan de hand is. Maar later zal alles natuurlijk ‘instorten’.

From the European Convention in Germany 3/24/13, Lesson 6

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: