Verwar Het Spirituele Niet Met Het Fysieke

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe behoort de perfecte verhouding tussen mannen en vrouwen in de groep te zijn?

Antwoord: De perfecte verhouding bestaat uit het gezamenlijke verlangen om alleen onze verlangens naar de Schepper met elkaar te verenigen en geen enkel ander verlangen. We kunnen het beste geen aandacht besteden aan het fysieke. Het maakt niet uit met wie ik te maken heb, of het nu een man of een vrouw is, maar als het me afleidt, moet ik ervoor zorgen dat het me niet afleidt. In de spirituele wereld bestaan er mannelijke en vrouwelijke verlangens in ieder van ons.

Daar bestaat een verlangen om te ontvangen, AHP en een verlangen om te geven, GE. Dit betekent dat de dingen in de spirituele wereld op een andere manier plaatsvinden dan in onze wereld, in onze fysieke lichamen. In de spirituele wereld verbinden alleen verlangens zich met elkaar, de verlangens naar de Schepper en geen andere verlangens; alle andere verlangens zijn egoïstisch en daarom bestaan ze niet in spiritualiteit.

Als iemand voor de lunch twee maaltijden wil nemen kan hij zijn gang gaan, want dat is geen belemmering voor zijn spirituele vooruitgang. Als hij een bepaald meisje aardig vindt wordt zijn spirituele groei daardoor ook niet geremd. Maar het is belangrijk waar zijn grootste verlangen op gericht is. Als dat verlangen op de Schepper gericht is, wordt al het andere daar deel van.

De verhouding tussen de mannen en de vrouwen in de groep moet goed gereguleerd en georganiseerd zijn, zodat dit op geen enkele manier spirituele groei in de weg staat.

Vraag: Stel voor dat ik als man mijn vriend een hug geef, maar ik me niet kan voorstellen dat ik dat op een correcte manier bij een vrouw doe.

Antwoord: Je verhouding tot vrouwen moet zo zijn dat je spirituele groei er niet door verstoord wordt, zodat het spirituele en het fysieke niet met elkaar vermengd worden. Het spirituele is spiritueel en het fysieke is fysiek.

From the European Convention in Germany 3/23/13, Lesson 5

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed