Natuurkundigen: Het Universum Is Een Gigantisch Brein

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Huffington Post): “Het idee van het universum als een ‘reusachtig brein’ werd al decennia geleden door wetenschappers en science fiction schrijvers gelanceerd.

“Nu zeggen natuurkundigen dat er enig bewijs voor zou kunnen bestaan dat het – in zekere zin – waar is.

“Volgens een studie die in ‘Nature’s Scientific Reports’ gepubliceerd is, zou het zo kunnen zijn dat het universum op dezelfde manier groeit als een gigantisch brein: met elektrische impulsen tussen de hersencellen die ‘weerspiegeld’ worden in de vorm van uitbreidende melkwegstelsels.

“De resultaten van een computersimulatie suggereren, dat de ‘natuurlijke groeidynamiek ‘ – de manier waarop systemen evolueren – voor allerlei soorten netwerken gelijk is, of het nu over het internet gaat, het menselijk brein of het universum als geheel. … Het resultaat daarvan is, zo stellen zij, dat het universum werkelijk groeit als een brein. Deze studie werpt fundamentele vragen op over de werking van het universum.”

Mijn commentaar: Alle werelden zijn gerangschikt volgens één enkel schema: HaVaYaH – namelijk vier stadia van ontwikkeling, voor alles en elk onderdeel. Eén verenigde Kracht van absoluut geven is meester over het hele systeem, bestuurt het en bepaalt alles van tevoren, ook onze bestemming. Wij hebben de mogelijkheid om onszelf te veranderen, om de ontwikkeling die stapsgewijze verloopt steeds ‘bij te houden’ en ons op die manier goed te voelen. Bovendien kunnen wij de komende staten van tevoren voorspellen en onszelf veranderen, wij ervaren ze niet als lijden, maar als wenselijk en noodzakelijk. Dit is het doel van de wetenschap van Kabbalah.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed