Eigenbelang Loslaten

Dr. Michael LaitmanEen Tzaddik (rechtvaardige) zijn betekent dat je de Schepper in alle omstandigheden rechtvaardigt. Iedere situatie die een mens krijgt is bedoeld om hem te helpen om zijn egoïsme zodanig los te laten dat er een steeds dichtere duisternis om hem heen ontstaat, dit is een heel krachtige hulp die de Schepper naar iemand stuurt die gereed is om een Tzaddik te worden.

Een mens wordt in situaties geplaatst die onacceptabel zijn voor zijn ego, waardoor hij bereid is om zijn ego los te laten. We weten dat de spirituele wereld zich boven deze fysieke wereld bevindt. Daarom moet alles, wat tot de fysieke wereld behoort, sterven. Het gaat hier niet over de gewone dood van ieder menselijk wezen, maar over het feit dat een mens ermee instemt dat alle waarden die betrekking hebben op deze wereld zullen sterven. Daardoor bereikt hij het volgende niveau: spiritueel leven.

Hij stapt uit zijn wil om te ontvangen (lichaam) en is bevrijd van al zijn eigenbelang, van wat er met hem zal gebeuren, hij bevindt zich boven alle situaties waarin de Schepper hem plaatst. Hij voegt zich naar deze omstandigheden en accepteert ze met vreugde, als bouwer van zijn nieuwe, spirituele niveau, want hierdoor komt hij boven zijn fysieke omstandigheden te staan, buiten de grenzen van zijn fysieke bestaan en juist dit maakt het hem mogelijk om vanuit de duisternis te vragen om gehechtheid aan de Schepper. Het enige wat zo’n mens wil, is de Schepper vreugde geven terwijl hij zich in het donker bevindt.

Hierin ziet hij zijn redding, zijn bevrijding uit de ballingschap. Buiten zijn egoïstische verlangen ervaart hij het werkelijke leven, omdat hij de Schepper vreugde kan brengen zonder zich met zijn egoïsme bezig te houden. Zo overwint hij de duisternis, het lijden, de angst, de onrust en de schaamte die hij voelt en dit alles had een bedoeling, het was bedoeld om hem de beperkingen van zijn fysieke bestaan te laten zien en hem te helpen om boven zichzelf uit te rijzen.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/4/13, Shamati #36

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed