Een Gebed Voor Alle Dwazen: Dat Zij Berouw Zullen Hebben

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik weet dat ik niet voor mijzelf kan vragen, zelfs niet als ik de Schepper vreugde wil brengen. In plaats daarvan kan ik alleen voor de vrienden vragen. Op wat voor manier kan ik aan de Schepper om hulp vragen om mij kracht te geven?

Antwoord: Je moet hulp vragen om opgenomen te kunnen worden in de groep en aan de vrienden te kunnen geven, zodat je via hen aan de Schepper kunt geven. Juist dit is het juiste verzoek waardoor wij het Corrigerende Licht aantrekken. Hierdoor wordt er een gesloten cirkel, een kring gecreëerd. Ik vraag aan de Schepper de mogelijkheid om aan Hem te geven.

Het lijkt alsof alles van Hem afhangt: hoeveel ik ontvang zodat ik aan Hem kan geven. Maar dat is niet waar, want alle voorbereidingen die bij deze fase horen hangen van mij af. Het is onmogelijk om hier doorheen te gaan zonder angst te voelen, het kwaad en de druk die mij er uiteindelijk toe brengt om mij tot de Schepper te wenden.

Alle inspanningen die ik verricht, hebben niet als doel om van nare fysieke gevoelens af te komen, van dierlijke angst, wat ik investeer heeft niet als doel om van de nare fysieke emoties en de dierlijke problemen bevrijd te worden, maar wel om aan de groep te geven en goeds toe te voegen. Alleen zo kan ik verder komen, niet als een dier dat voor de klappen vlucht.

Als wij ineens merken dat we onder druk staan, angstig zijn en verward, kunnen we niet zomaar uit deze situatie vluchten omdat het onaangenaam is. We moeten deze situatie willen accepteren om zo juist dichterbij de Schepper te komen die dit alles zo voor ons geregeld heeft. Als wij ons allemaal zo voelen, komen we vooruit.

Ik vraag niet aan de Schepper om alle narigheid, al het kwaad van mij weg te nemen, maar ik vraag of het kwaad getransformeerd wordt in het goede. Een mens moet dus als volgt bidden: “In de ondergang van de dwazen vind ik geen vreugde, maar mijn verlangen is dat zij zich afwenden van hun weg en leven.”

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/2/13, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: