“De Wraak Van Marx”

Dr. Michael LaitmanOpinie (Michael Schuman, correspondent voor de TIME en auteur van The Miracle: The Epic Story of Asia’s Quest for Wealth): “Nu de wereldeconomie zich in een langdurige crisis bevindt en werknemers over de hele wereld gebukt gaan onder werkloosheid, schulden en stagnerende inkomens, kan de bijtende kritiek van Marx op het kapitalisme – namelijk dat het systeem op zichzelf onrechtvaardig en zelfdestructief is – niet gemakkelijk worden genegeerd. De theorie van Marx houdt in dat het onvermijdelijk is dat door het kapitalistische systeem de massa armer wordt, omdat de rijkdommen in de wereld in handen komen van een kleine groep hebzuchtige mensen, waardoor economische crises en verhoogde conflicten tussen de rijken en de arbeidersklasse veroorzaakt zouden worden. …

“Werknemers kunnen gemeenschappelijke problemen hebben, maar ze zijn niet in staat om ze samen op te lossen. … “Demonstranten,” zegt Jacques Rancière, een expert in het Marxisme aan de Universiteit van Parijs, “hebben niet de intentie om het kapitalisme te vervangen, zoals Marx had voorspeld, maar alleen om het te hervormen.”

“Dit laat een angstwekkende mogelijkheid open, namelijk dat Marx niet alleen de gebreken van het kapitalisme heeft ingezien, maar ook het resultaat van deze gebreken. Als beleidsmakers geen nieuwe methoden ontdekken om eerlijke economische kansen te garanderen, kunnen de werknemers van de wereld zich alleen nog maar verenigen. Wellicht kan Marx dan toch nog wraak nemen.”

Mijn commentaar: En er zal een Spaanse, Griekse en vervolgens een Europese “Lente” komen, daarna die van de VS … als de methode van correctie van mensen en de samenleving niet geaccepteerd wordt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: